WOENSDAG GEHAKTDAG deel 2: Snel een Turkse pizza maken

Bij Mouni is ie natuurlijk veel lekkerder, maar deze snelle lahmacun is goed de doen! Ik heb ‘m net gemaakt en hij was heerlijk. Met fotograferen erbij had ik in een half uur een heerlijke Turkse pizza. Tenminste, ik vond ‘m heerlijk. Met lekker veel knoflook(saus).

Wat heb je nodig voor 2 personen?

250 g lams- of rundergehakt
1 zak flatbread (toko, geen turks brood)
2 el paprikapuree (toko)
1 el tomatenpuree
2 tenen knoflook
halve ui
2 tl gemalen komijn
(kool)sla, paprika, olijf, peper etc. voor de vulling
veel knoflooksaus (mayo met vers uitgeperste knoflook en een beetje citroensap)

Bereiding:
Snij de ui en knoflook heel fijn en doe samen met de komijn, tomaten- en paprikapuree bij het gehakt. Alles goed door elkaar mengen en op smaak brengen met een snufje zout en zoveel peper als je lekker vindt. Smeer het mengsel op het brood, ongeveer een halve centimeter dik. Leg de pizza in een droge koekenpan en zet ‘m op halfhoog vuur met de deksel op de pan.
Gebruik eventueel een sudderplaatje ertussen, want het brood mag niet aanbranden. Ik deed er af en toe een klein scheutje water bij. Door de stoom gaarde het gehakt ook mooi.
Als het gehakt gaar is, is je pizza ook klaar, na ca. 8 minuten. Dat kun je vrij makkelijk zien.
Dan wat sla, tomaat, olijf, milde pepers, komkommer of wat je ook maar lekker vindt. Het gaat om de frisse smaak die je toevoegt. Pizza oprollen of opvouwen en smullen maar!

Foto1_TP
Foto2_TP    Foto3_TP

Foto4_TP

Foto5_TP

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *