In oktober heeft de derde vestiging van tapasrestaurant Pata Negra de deuren geopend. In Leeuwarden is het restaurant neergestreken op de Uniabuurt. Daarmee is de Uniabuurt weer een echte horecastraat geworden met drie restaurants op een rijtje en een café ertussen. Pata Negra betekent letterlijk ‘zwarte poot’ doelend op de zwarte poten van het Spaanse Iberico varken. Dit half wilde varken leeft vlakbij de Portusese grens en voedt zich o.a. met eikels die het vlees zijn kenmerkende smaak geven. Jamón Iberico wordt tot de smakelijkste hamsoorten ter wereld gerekend en met een klein beetje olijfolie is het tevens de ultieme Spaanse tapa.
Bij Pata Negra Leeuwarden kun je een broodje met langzaam gegaard Iberico-vlees eten. De ham staat niet op de kaart, maar kun je vast ook wel bestellen. Even vragen en je weet ’t. Andere typische Spaanse lekkernijen zijn natuurlijk ook volop voorradig in dit nieuwe restaurant. We noemen er een paar in willekeurige smaakvolgorde: Chorizo, calamares, Serranoham, empanadilla’s, albondigas, dadels met bacon, aïoli, vijgen en nog heel veel meer.
Pata Negra hanteert het ‘all you can eat’ principe en heeft ook een vestiging in Drachten en Sneek.