Het verborgen pareltje van culinair Leeuwarden: El Toro

George Youssef, een man met Egyptische roots, runt al jaren een restaurant in het hart van Leeuwarden. Dát moesten we eens van dichtbij bekijken. Je vindt in zijn restaurant heerlijke, kwalitatieve Spaanse en Argentijnse vleesspecialiteiten. We hebben het hier over niks minder dan Steakhouse en tapasbar El Toro.

De geschiedenis van El Toro

Waarom start een man met Egyptische roots een Spaans-Argentijns restaurant met tapas en grillspecialiteiten in hartje Leeuwarden? Daarvoor nemen we je mee in de reis van George Youssef. Toen hij jaren geleden zonder werk zat, kon hij in de horeca gemakkelijk aan een baan komen. Wat begon met de gedachte ‘ik heb werk nodig’, werd al snel de ontdekking van een verborgen passie: koken.

George had plezier in werken in de horeca en ontdekte al snel dat in deze branche wel eens zijn toekomst zou kunnen liggen. Na diverse ervaringen in de horeca waarin deze chefkok zich het vak helemaal eigen heeft weten te maken, besloot hij dat Leeuwarden toe was aan iets nieuws. Een steakhouse en tapasbar met verse Spaanse en Argentijnse specialiteiten: dat miste George hier nog.

In 2001 nam hij een voormalig steakhouse over en begon er zijn eigen steakhouse. Hij voegde zelf tapas toe aan de menukaart om zo het gemis van Leeuwarden op te vullen. De Friese hoofdstad hoeft niet meer te treuren, want El Toro zit er inmiddels al drieëntwintig jaar gevestigd. Het concept is simpel; all you can eat tapas, spareribs, gamba’s en vlees. Op die manier hoeven gasten niet te kiezen, maar kunnen ze diverse specialiteiten proberen.

Naast dit concept kun je uiteraard ook gewoon losse tapas, steaks, spareribs, vis of een menu bestellen. Zelfs vegetarisch of met een allergie, het kan allemaal. Drieëntwintig jaar is een behoorlijke periode, maar tóch weten nog niet alle Leeuwarders het te vinden. We gingen bij George Youssef in eigen persoon langs om antwoord te krijgen op de prangende vraag: Waarom zou iedere Leeuwarder El Toro moeten bezoeken?

De afslag naar Groot Schavernek

De Nieuwstad, die kennen ze wel in Leeuwarden. Maar wie iets verder kijkt en op de nieuwstad ter hoogte van het gemeentehuis de afslag naar Groot Schavernek neemt, loopt El Toro tegemoet. Aan reclame maken via advertenties doet George niet, alles gaat van mond tot mond. Dit is hoe het al vanaf de start van El Toro is gegaan.

Een klantenkring was er nog niet en moest worden opgebouwd. Mensen vertelden aan elkaar over El Toro en werden nieuwsgierig. Het restaurant vulde zich zo steeds meer door de jaren. Zowel gezinnen als volwassen stellen als ouderen weten het restaurant van chefkok George Youssef inmiddels te vinden. Studenten ziet hij echter niet veel in het restaurant, ook die zijn van harte welkom!

Aan groepen is ook gedacht, je kunt hier namelijk een ruimte afhuren. De bovenverdieping is recentelijk verbouwd en oogt als een gezellige ruimte met huiselijke sferen. Zelfs de toiletten hier zijn voorzien van een prachtige moderne look!

Het geheim van El Toro

Wat maakt El Toro nou .. El Toro? Het leukst aan het werken in het restaurant, vindt George het maken van de gerechten. “Ik geniet er het meest van om van niets iets te maken,” vertelt de chefkok. Het kleine team -vier man sterkvormt het succes van El Toro: “Het team voelt als familie.” Dit familiegevoel klinkt ook door in de lovende recensies, waarbij de vriendelijke en goede bediening dikwijls genoemd wordt.

Dergelijke reacties houden George gemotiveerd voor het vak. “Als het bevalt, komt iemand terug en vertelt erover aan zijn vrienden.” Het échte geheim van El Toro, is dat George hier nagenoeg álles zelf vers maakt. Van saus en kruidenmixjes tot marinades en de vleesgerechten. Ook de Sangria is home-made.

Dat alles vers is, is niet het enige geheim tot succes. “Bijna alle gerechten worden gemaakt op een Green Egg, een houtskoolgrill: dat maakt ons vlees extra speciaal. Het smaakt hierdoor wat rokeriger en sappiger.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *