Eigenaar Emad Youssef blies Bella Roma nieuw leven in na verwoestende brand

In oktober 2021 werd het Italiaanse restaurant Bella Roma, dat met veel passie werd gerund door Emad Youssef, volledig verwoest door een grote brand. In één klap was hij alles kwijt. Om opnieuw een inkomen te genereren, ging Emad tijdelijk werken bij een ander restaurant. Hij hield het echter maar een weekend vol, toen hij ontdekte dat spareribs in de magnetron werden opgewarmd voor een bestelling. Dit was voor hem de druppel, en hij besloot Bella Roma nieuw leven in te blazen. Hij begon de wederopbouw van zijn succesvolle restaurant.

Meer dan een pizza

De hoogwaardige ingrediënten die gebruikt worden bij Bella Roma worden rechtstreeks geïmporteerd uit Italië, hét land van de pizza. Het geheim van de pizza’s bij Bella Roma is een combinatie van de uitstekende kwaliteit van de ingrediënten en een vleugje liefde van chef-kok Emad. Bella Roma biedt niet alleen pizza’s aan, maar heeft ook een breed scala aan Italiaanse specialiteiten, waaronder antipasti, pastagerechten, lasagnes, zalm, biefstuk en ossenhaas, Italiaanse salades en soepen. Met maar liefst 62 gerechten is er voor ieder wat wils. Emad vertelt: “Ik heb altijd in Italiaanse restaurants gewerkt. Ik begon in de afwas, werd kok, en toen besloot ik mijn eigen restaurant te openen.”

Waargebeurde verhalen uit Bella Roma

Bekende Nederlanders hebben ook al genoten van de gerechten bij Bella Roma. Emad herinnert zich bijvoorbeeld Najib Amhali, die tegen hem zei: “Als jij twee à drie jaar met dit restaurant in Amsterdam zit, ben je zo miljonair.” Ook vertelt Emad over een groep mensen uit de Tweede Kamer die ossenhaas als voorgerecht bestelden, wat een nogal zware keuze leek. Het bleek echter dat ze de kwaliteit wilden testen. Na het gerecht bestelden ze meer, alles werd opgegeten, wat een groot compliment was voor Emad.

Een ander verhaal gaat over een groep gasten die niet konden kiezen uit de zalmgerechten. Emad besloot ze alle drie te maken zodat ze ze konden delen. Ze waren enorm onder de indruk van de smaak van de zalm, die Emad anders bereid dan de meeste mensen: hij grilt de zalm in plaats van deze in vet te bakken, wat zorgt voor een lichtere en smaakvollere ervaring.

Een pizza van achttien euro?

Bij Bella Roma betaal je voor een goed gevulde pizza al snel achttien euro, wat meer is dan bij de lokale fastfoodketen. Emad legt uit: “De bloem die ik gebruik is drie à vier keer zo duur als de goedkoopste bloem. Voor kwaliteit betaal je vaak meer, maar ik vind kwaliteit heel belangrijk. Als ik mijn pizza’s goedkoper zou maken, zou dat ten koste gaan van de kwaliteit, en dat wil ik niet.” Hij maakt zich ook sterk voor toegankelijkheid van zijn gerechten. “Alle gerechten op de kaart kunnen glutenvrij, lactosevrij en vegetarisch worden bereid, zonder probleem.”

Dus bespaar jezelf een ticket naar Italië en waan je bij Bella Roma in Leeuwarden in hét land van pasta en pizza door het proeven van authentieke Italiaanse smaken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *