‘Het nuttige met het aangename verenigen’ – zo luidt het gezegde. Maar waarom niet gewoon al het aangename met elkaar verenigen? Dat kan bij Wereldrestaurant Carvery, gelegen boven de Grote Keizer. Eten, drinken en gezelligheid afwisselen met de nodige speelse activiteiten; jong en oud, vrienden en familie kunnen zich hier vele uurtjes ten volle vermaken. Ben je al nieuwsgierig geworden? Wil je eens weten hoe het er allemaal aan toe gaat? Hier volgt een sfeerimpressie van een avondje uit bij Carvery.
Het is een ietwat druilerige zondagnamiddag, typisch herfstweer. Desondanks is de parkeerplaats behoorlijk gevuld; een goed teken dus! De vrijdagen en het weekend zijn meestal de best bezochte dagen. Met name de zondag is een echte gezinsdag, en doordeweeks houden bedrijven hier vaak een uitje. Maar voor vrijgezellenfeesten kun je hier ook prima terecht. Bedieningsmedewerkster Geke: ‘We krijgen vaak mensen over de vloer die iets te vieren hebben. Hier zijn prima arrangementen voor. En indien gewenst kunnen we een aparte ruimte indelen. Vaak combineren mensen hun feestje met eten en drinken en daarvoor of daarna gaan ze bowlen.’ Bij binnenkomst in de Grote Keizer maakt het herfstgevoel direct plaats voor een warmer, meer familiair sentiment. Het is druk, gezellig druk. De mensen zijn lekker in de weer met kegelen, er wordt veel gelachen en met elkaar gebabbeld onder het genot van een drankje, kinderen rennen vrolijk rond en vermaken zich prima in het overdekte speelparadijs. Helemaal top! Ga je de trap op naar de eerste verdieping, dan kom je direct in Carvery terecht. En dat is al een beleving op zich, voornamelijk door de eerste indrukken van het decor en de uitstraling die op je inwerken. Het geheel ademt een sfeer van knusheid en intimiteit, terwijl de grootte van de ruimte behoorlijk imposant is. Het is slim ingedeeld: door het gehele restaurant zijn fraaie afscheidingen geplaatst; vaak gemaakt met mooie, natuurlijke materialen als hout. Loop je het restaurant eens op je gemakje door, dan waan je je soms bijna in een klassieke kroeg, of in een rustieke boerderij. Andere gedeelten zijn juist weer wat strakker en moderner. Op de muren prijken fraaie schilderdecoraties en -taferelen. Veelal erg kleurrijk, en soms zelfs informatief, getuige de afbeelding van een varken met bijbehorende legenda. Weet je meteen welk lichaamsdeel je dadelijk op je bord hebt liggen.
Panadero has entered the building!
Na enige tijd verschijnt een bekend fenomeen: Danny Panadero is in the house! En dat is duidelijk te merken bij binnenkomst, wat vergezeld gaat met zijn uitspraak: ‘Altijd feest als Danny is geweest!’ Ware woorden! Als je Danny op bezoek hebt, is het een avond met gegarandeerde gezelligheid en gekkigheid. De entertainer met de eeuwige zonnebril mengt zich al spoedig met de welbekende uitbundigheid onder het publiek. Eerst maar eens een bezoekje brengen aan de keuken. Het keukenpersoneel en Danny zijn geen vreemden van elkaar: sommigen kennen elkaar al jaren van het uitgaansleven. Wat direct opvalt is de soepelheid en de rust waarmee het personeel te werk gaat, als een goed geoliede machine. Er wordt flink gegrild, gebarbecued, gewokt en gebakken. Eigenlijk zouden ze wel even op pauze kunnen, aangezien Danny alle taken prima op zich neemt. Biertjes tappen, biefstukjes bakken, tot pannenkoeken serveren aan toe: hij doet het allemaal met het grootste gemak. Met name het hoekje van de keuken waar de pannenkoeken en pizza’s worden gemaakt is ‘in rek’. Wat vooral leuk is, is dat je deze helemaal zelf kunt samenstellen. Dat is weer een extra beleving, zeker voor de kinderen (welaan, Danny’s aanwezig doet hen dit voor nu even vergeten). De keuze en diversiteit van het eten bij Carvery? Die is ruim, heel ruim! Niet verwonderlijk, aangezien het een Wereldkeuken is. Eigenaar Roland: ‘Een jaar geleden hebben we de zaak verbouwd, voornamelijk vanwege uitbreiding. We wilden een ruim aanbod aan kwalitatief goed en lekker eten, en voor ieder wat wils. Daarnaast is er is sterk gelet op de inrichting, maar bijvoorbeeld ook op de apparatuur waar we mee werken. Zo is onze houtskoolbarbecue dezelfde als die in de keukens van Jamie Oliver; topkwaliteit. We wilden een gezellige plek zijn waar veel mensen terecht kunnen, zonder al te massaal over te komen.’ En dat is goed gelukt, zo leert een kleine rondvraag bij de gasten: ‘gezellig’, ‘sfeervol’, ‘gezinsvriendelijk’, ‘gastvrij’ zijn de meest gehoorde termen die voorbij komen. Een van de gasten vertelt met veel enthousiasme over zijn ervaringen bij Carvery. Hij komt hier vaker. Vroeger met het bedrijf, en tegenwoordig met zijn familie: ‘Het is zeker aan te bevelen.’
Tot het buikje rond is
Boek je een arrangement bij Carvery, kom dan goed voorbereid voor de dag. Eet van tevoren gewoon niet, dat is alles. Dat doe je hier namelijk volop. En geen zorgen: een korte observatie maakt duidelijk dat alle calorieën die je hier dankzij al het lekkers naar binnen werkt als sneeuw voor de zon verdwijnen: mensen blijven heen en weer lopen om weer een bordje op te scheppen. Panadero is inmiddels al bijna aan zijn tiende bord bezig (ik overdrijf niet!). En vergeet het toetje niet. Aan alle details is gedacht: neem je een ijsje, besprenkel deze dan meteen met zoete spikkels. Voor de echte lekkerbekken staan er een aantal chocoladefonteinen. ‘Laten we daar eens even onder gaan hangen!’, roept Danny. Een goed plan. Ben je meer van het gezonde of vegetarische? Ook hierin is volop keuze: vers fruit, exotische groenten, tot complete saladebuffetten en sushi. Noem het maar op. Gevoelens van gejaagdheid lijken bij Carvery nauwelijks aanwezig, zoals over het algemeen wel het geval is bij een all-you-can-eatrestaurant. Gasten blijven vaak nog gezellig natafelen en plezier maken. Daar zorgen het eten, de sfeer maar ook het personeel wel voor. Tot slot nog een uitsmijter van Panadero: ‘Het was heerlijk. Ik wou dat ik altijd zo kon eten bij mijn optredens! Weer eens wat anders dan de gebruikelijke bitterballen.’
Tekst: Nick Creuzburg
Foto: Simon van der Woude