Onze plannen voor het weekend!

Elke week kijken we er weer naar uit: het weekend! Natuurlijk ga je lekker UIT! In Leeuwarden en met liefde presenteren we je daarom elke week onze tips voor aankomend weekend.

Vrijdag 23 september
Neushoorn – Nightshifts Presents: Dimitri
De nestor, peetvader, pater familias, caretaker en bovenal inspirator van de Nederlandse House-scene Dimitri is een wereldwijd begrip en daardoor de gedroomde kandidaat voor de allereerste editie van Nightshift. Nightshift? Het dance platform van Neushoorn. Hier krijgen artiesten die uitgegroeid zijn tot een begrip een prominente plek. Doelstelling? Samen werken aan een volwaardig dance platform dat de lokale scene kan inspireren en activeren.

Dimitri
Dimitri doet dingen op zijn manier; of we het nu hebben over zijn 6 of 8 uur-durende dj-sets in de voormalige Trouw en nu Marktkantine te Amsterdam, of over zijn eerste ep-release onder eigen naam, waarbij hij gelijk terecht kon op het prestigieuze Planet E label van Carl Craig. Na een residentie in Club Richter in ’88 volgt zijn volgende uitdaging, een residentie in de legendarische Roxy waar hij zijn dj-skills verfijnd tot perfectie. Hierna is zijn leven een grote triomftocht over de wereld waarbij hij enkel gelukkige dansvloeren achterlaat. Dan in 2007 kondigt hij, geheel op zijn eigen manier, een afscheid aan van het dj’en. Een tussenstop die hij drie jaar vol heeft kunnen houden, want in 2010 keert hij terug op het podium met meer passie, liefde en sensualiteit voor het dj’en dan ooit tevoren. Deze avond zal Dimitri ons meenemen op een drie uur durende reis langs geweldige soundscapes en diepgaande melodieen. Immer voortgestuwd door de onverbiddelijke basskick.

Planting
De avond wordt geopend door Planting. Als mede-oprichter van het Leewarder Nokturné-collectief, weet deze man als geen ander wat het publiek uit het hoge Noorden graag wilt voorgeschoteld krijgen om op te dansen. Deze vinyl-ofiel heeft zijn sporen verdiend met jarenlang schatzoeken in platenbakken, online sites en vlooienmarkten. Zijn stijl kan omschreven worden als eclectisch, met deep house als leidraad.

Café Scooter’S – TESS & her Highway Patrol (sup. act The Barnfinds)
Deze te gekke Rockabilly band is opgericht in januari 2016 maar zit vol met Rock & Roll-ervaring. De band, met frontduo Nataschja van Hijum en Pieter van der Bij, laten je zeker weten dansen, twisten en genieten! De support act mag er trouwens ook zijn; The Barnfinds.
Hillbilly, 50’s rock & roll, bluegrass en blues: dat is wat The Barnfinds ten gehore brengen. Met Okke de Boer op de contrabas en Bert de Boer op gitaar belooft het een feestje te worden!

Zaterdag 24 september
Neushoorn – Erwin Nyhoff Plays The Boss
Get ready for The Boss. Of eigenlijk: Erwin Nyhoff’s tribute to Bruce Springsteen. Nyhoff is mede dankzij The Voice Of Holland weer terug waar hij hoort: voor het betere publiek.

Bruce Springsteen is een held. Hij bezingt het leven van de kleine man. De working class, het harde leven, maar ook de romantiek. Menig Boss-liefhebber wordt warm van het horen van ‘I’m on fire’ en ‘Jersey Girl’, niet in de laatste plaats omdat het herinneringen ophaalt van die eerste date. Erwin Nyhoff brengt een eerbetoon aan dit icoon met vuur in de ogen en de benen stevig op de grond.

Nyhoff kent als geen ander de highs en lows van de muziekbusiness. Nadat het Amerikaanse platenlabel hem – met tal van andere Nederlandse artiesten – dumpt, moet hij het zien te rooien met vele bijbaantjes. De muziek geeft hij echter nooit op. Klaar met de bobo’s in de muziekindustrie neemt Nyhoff het heft in eigen hand en besluit hij zijn eigen boekingen te doen, en het podium te betreden als The Boss. Een betere persoon om een ode te doen aan Springsteen is er niet.

 Grand Café De Friesche Club – The Blizzards
Op zaterdag 24 september wordt de muziek in de Friesche Club verzorgd door het top 100 duo “The Blizzards”. The Blizzards bestaand uit Marco en Janet Kuilder en zingen en spelen verschillende muziek stijlen. Niks is hun te gek. Country, R&R, Rockabilly, Top40, Engels, Nederlandstalig: noem maar op! Marco en Janet maken van elk optreden een feest en zorgen voor een hoop gezelligheid. Kortom: party time in Grand Café De Friesche Club!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *