Een rustig bestaan zit er niet in voor George Youssef. Naast tapas- en grillrestaurant El Toro, is hij ook eigenaar van snackbar Hola. Deze snackbar zit gevestigd in het hart van uitgaansgebied Leeuwarden. Dé place to be tijdens een avondje stappen dus. Maar waarom zou je een snackbar beginnen, als je al zes dagen per week kwijt bent aan het runnen van een tapas- en grillrestaurant? Dat zoeken we uit!
De lekkerste friet van Leeuwarden
Het team van snackbar Hola hoort klanten vaak zeggen dat ze hier de lekkerste friet én de beste burger van Leeuwarden hebben. Jongeren en studenten die hun avonduren spenderen in het uitgaansgebied, weten Hola in groten getale te vinden. Wat maakt deze friet dan zoveel lekkerder dan andere friet?
“De friet én burgers maken we hier vers. We snijden de aardappelen in een grote automaat, bakken de aardappelen voor en bakken ze daarna af. We zijn de enige in Leeuwarden met zo’n apparaat”, vertelt eigenaar George trots. Verse, huisgemaakte friet dus. “Ja, dat miste ik nog in Leeuwarden en daar moest verandering in komen.”
In 2018 was het zover; snackbar Hola werd een feit. En niet alleen de friet wordt hier huisgemaakt: ook vind je huisgemaakte tiramisu en huisgemaakte brownie op de menukaart. Kip is naast friet en burgers ook een specialiteit van snackbar Hola.
Je kan het hier in allerlei vormen krijgen; chicken bites, chicken wings, krokante halve kip, drumsticks, kipschnitzel, kip saté en ga zo maar door. Reclame maakt George trouwens niet, de klantenkring wordt opgebouwd door mond tot mond reclame. Misschien is reclame ook niet hard nodig, want laten we eerlijk zijn, de locatie is ook niet mis!
In het hart van het uitgaansgebied
De ligging van de snackbar is ronduit geweldig. Vanuit de kroeg kun je hier rollend naartoe. Wie na een filmavondje bij de Pathé of bij het filmhuis trek heeft gekregen, is ook niet lang onderweg om bij Hola zijn honger te stillen. “Toen ik net begon, had ik het gevoel dat het een goede locatie zou worden met de komst van Pathé in het vooruitzicht,” vertelt George.
En gelijk heeft hij gekregen! De naam ‘Hola’ dankt zich overigens niet aan een Spaanse achtergrond, hoewel er wel enkele Spaanse gerechten verkrijgbaar zijn. Het is gekozen om één lijn met het Spaanse tapas- en grillrestaurant ‘El Toro’ te trekken. Beide eetgelegenheden vormen zo een geheel. Aan mensen die in alle rust thuis willen genieten van verse friet met een verse burger heeft George ook gedacht; je kan online de menukaart vinden en je bestelling thuis laten bezorgen.
Twee eetgelegenheden runnen: zo doet hij dat
‘Wie wat wil, moet wat’, moet George gedacht hebben toen hij de snackbar begon. Hij wilde verse, zelfgemaakte friet in Leeuwarden en dus regelde hij dat. Druk is het wel, beaamt hij, maar je moet wat als stilzitten niets voor je is. Hoe ga je om met die druk en stress? “Je leert daarmee omgaan door jarenlange ervaringen”, aldus George.
Bovendien is de snackbar tot in de late avonduren open, waardoor hij daar kan bijspringen als zijn restaurant al gesloten is. Het is soms best een heen-en-weer-gevlieg, maar in Hola snackbar heeft hij een team staan dat de boel daar draaiende houden als hij in het restaurant is. Ondanks de drukte, geniet George erg van het werk. De tevreden gasten, die lovende woorden spreken over de huisgemaakte friet en burgers: daar doet hij het voor.