LekkerZoet, gepersonaliseerde taarten voor elke gelegenheid

Al zolang Harm en Lotte elkaar kennen, droomt Lotte van een eigen zaak waar ze taarten verkoopt. Ze volgde een opleiding en liep destijds stage bij LekkerZoet. Op een gegeven moment hoorden ze dat LekkerZoet ging stoppen. “Ik dacht: als je dat graag wil, is dit je kans. Dan moet je het nu doen,” vertelt Harm. In 2023 namen ze samen de zaak over. Lottes droom werd werkelijkheid.

Gepersonaliseerde taarten, kinderfeestjes en workshops

Wat is LekkerZoet precies? “Het maken van gepersonaliseerde taarten, daar ligt onze sterke kant, we kunnen het helemaal aanpassen zoals iemand wil.” Qua taarten hebben Harm en Lotte een selectie gemaakt van drie smaken; vanille, chocola, red-velvet. Met de vulling daarentegen, kunnen ze alle kanten op. “Daarin zijn we niet afhankelijk van een leverancier, want Harm kan dat heerlijk zelf maken met verse ingrediënten, zoals vers fruit,” vertelt Lotte.

Lotte is het creatieve brein achter de kleurrijke creaties. De mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos. “Neem je idee mee, neem je foto’s mee en dan komen we er wel uit.” Voor wie zelf de basis van het taarten maken en decoreren wil leren, organiseren ze workshops. Ook de allerkleinste zoetekauwen kunnen hier terecht voor een taartenfeestje, waarbij ze allemaal een eigen taart mogen vullen, afsmeren, bekleden én decoreren.

Gouden duo

Hoe dat allemaal begon, leggen Harm en Lotte graag uit. Harm had wel ervaring in de horeca, maar niet met taarten bakken en decoreren. Harm moest de fijne kneepjes van het vak nog eigen maken en kreeg thuis een spoedcursus van Lotte. “We begonnen met de basis; hoe smeer je een taart af, hoe vul je een taart, hoe bekleed je een taart? Het was vooral zorgen dat je de basis in handen hebt,” vertelt Harm.

Na de spoedcursus bleken Harm en Lotte een gouden duo in de zaak; het bakken van de taarten en vullingen is voornamelijk Harms domein, terwijl Lotte zich bezighoud met het creëren van eetbare kunstwerkjes en het decoreren van de taarten.

Het vak eigen maken

Na de spoedcursus kon het echte werk beginnen. Voor Harm werd het toen pas echt leuk: “Ik kon het vak me helemaal eigen gaan maken.” “Zo langzaamaan gingen we onze eigen stempels drukken. Ja, dat maakt het voor mij echt leuk.” Bovendien gaven ze hun eigen draai aan de recepten door minder afhankelijk te worden van leveranciers.

Ze brachten alle recepten terug naar de basis. Want, zo stelt Lotte: “Als een specifiek ingrediënt niet leverbaar is, hoe ga je dan een taart maken als je niet weet hoe je het vanaf de basics moet doen?” Bovendien vinden ze het belangrijk ook op allergieën in te kunnen spelen. “Aardbeiensloffen kunnen we zelfs volledig vegan maken. Met taart is dat lastiger, want ei uit een taart halen levert niet het gewenste resultaat,” vertelt Harm.

De spannendste taart

Met een taart die Lotte recentelijk heeft afgewerkt, was ze drie hele dagen bezig. Een eetbare boomstam met nauwkeurige details. Toch was dat niet de spannendste opdracht die ze kregen. “Dat was een bruidstaart voor 156 personen,” vertelt Lotte. Voor Harm was de bezorging van die taart vooral erg spannend; hij reed met de gevarenlampen aan met een maximale snelheid van 60 km/h over de weg.

“Je hoopt dan niet dat je achter mij rijdt als je haast hebt.” Voor Lotte was vooral het stapelen van deze taart spannend. Geen uitdaging is teveel voor dit duo, geen taart te gek en in overleg zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor gepersonaliseerde verjaardagstaarten, gender-reveal taarten, bruiloftstaarten en andere taarten ben je hier dus aan het juiste adres!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *