Eindelijk draait ‘ie in de bioscoop: Avatar: The Way of Water!

Dertien jaar na de eerste film draait nu Avatar: The Way of Water in de bioscoop! In dit artikel praten we je bij over het vervolg (en geven we een kleine terugblik op deel 1). Want weten jullie nog wat er in deel 1 gebeurde?

Want het eerste deel van de Avatar-films speelt zich af in het jaar 2154 en draait om Jake Sully (Sam Worthington), een verlamde oorlogsveteraan. De mens reist af naar de planeet Pandora om het mineraal Unobtanium te winnen.

Daar wil de Na’vi, een mensachtig ras met een eigen taal en cultuur dat op Pandora woont, niet aan meewerken. De Na’vi zien de mensheid als hun vijand. Daarom doen de mensen er alles aan om de Na’vi uit de weg te ruimen. Sully raakt bij deze vrijheidsstrijd betrokken, maar wordt óók verliefd op Neytiri, een van de Na’vi-princessen.

Vervolg van het verhaal

Mocht je deel 1 nog niet gezien hebben: we zullen niet verklappen hoe de film afloopt, maar deel 2 van de film speelt zich zo’n tien jaar na deel 1 af.

We zien dat Jake en Neytiri zijn getrouwd en een aantal kinderen hebben gekregen. Over de rest van het verhaal is weinig bekend, maar de familie loopt tegen een aantal problemen aan. De film gaat over de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de geveechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen.

Flitsende lichteffecten

Wel belangrijk om te weten: de film bevat verschillende reeksen met beelden en langdurige flitsende lichteffecten. Mensen met lichtgevoelige epilepsie of een andere vorm van fotosensitiviteit kunnen hier hinder van ondervinden.

Via de website van Pathé bestel jij jouw kaartjes. En hieronder bekijk je de trailer van de film.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *