Toegankelijk, informeel, gezellig maar ook stoer. Dat zijn de speerpunten van het nieuwe restaurant van Post Plaza. ,,De gewone Leeuwarder komt hier niet, en dat willen we veranderen’’
Het huidige restaurant van Post Plaza is te klein geworden. Met het oog op de evenementen die in 2018 gaan plaatsvinden, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad is, breidt Post Plaza haar oppervlakte uit. Het oude, naastgelegen postkantoor wordt momenteel verbouwd. Sales- en marketingmanager Annelies Douwstra vertelt er enthousiast over.
,,Momenteel hebben we 40 kamers. Dit wordt uitgebreid tot 82 kamers en er komt een groot, toegankelijk restaurant op de begane grond. We willen meer een grand-café achtige uitstraling krijgen, zodat iedereen hier komt. Minder chique, meer mensen en meer activiteiten.’’
De plannen zijn al in een vergevorderd stadium. Sterker nog: de verbouwing is in volle gang en de opening staat gepland in november. ,,Dan gaan we eerst een paar maanden draaien en alles optimaliseren, zodat de zaak perfect is voor de officiële, feestelijke opening in januari.
Het oude postkantoor blijft in ere hersteld. Zo wordt de oude wachtruimte van het postkantoor, die maar liefst 600 vierkante meter groot is, omgebouwd tot restaurant annex café. De stalen balken aan het plafond passen goed bij de stoere, industriële uitstraling die Douwstra voor ogen heeft.
Het thema ‘postkantoor’ zal overal te zien en te merken blijven. ,,We willen gasten een pakketje geven bij binnenkomst, met een postelastiek in een doosje, net zoals je dat van de postbode krijgt. Het nieuwe gedeelte zal een ode aan de postbode worden’’.
Het oude postkantoor fungeerde tot voor kort als congreszaal. Post Plaza wil het imago van congrescentrum wat meer achter zich laten, en in de toekomst meer op de massa richten. De kamers en het restaurant worden uitgebreid, er komt een lange glazen doorgang van het hotel naar het nieuwe deel van het hotel plus het restaurant.
De enorme ruimte is een open ruimte, daarom heeft Douwstra met haar team gekozen voor een grote glazen keuken en een bar van zes bij vier meter. Om iedereen te kunnen bedienen heb je immers de ruimte nodig. Cocktails, mooie wijnen, een goede kop koffie: alles is verkrijgbaar. De hoofdgerechten worden eenvoudiger dan de kunstwerkjes die gasten momenteel op hun bord krijgen in het restaurant.
,,Wat we momenteel serveren is heel mooi, maar niet haalbaar als in een groot restaurant. We gaan goed en eerlijk eten serveren, wat past bij de uitstraling. Bij een stoere, robuuste uitstraling past stevige kost’’, zegt Douwstra. De hoofdgerechten zijn schappelijk geprijsd: tussen 17 en 23 euro.