Nieuw bij Pjut: ‘Queens of the Kitchen’

Misschien kende je Pjut al van die vrolijke, eigenwijze kinderkleding en accessoires met illustraties in de kenmerkende stijl van Inge Adema met thema’s als auto’s, boten, boerderij en portretten. Je vindt dit leuke winkeltje aan de voet van de Oldehove aan het Oldehoofsterkerkhof. De stijl van Inge leent zich voor oneindig veel toepassingen. Een nieuw the ma bij Pjut is ‘Queens of the Kitchen”.

Parmantige dames

De ‘queens’ vormen in dit geval een club van parmantige dames die hun mannetje staan achter het fornuis. De dames staan afgebeeld op gebruikt servies zoals borden, theekopjes, bonbonschalen etc. Op deze manier ontstaat er een cross-over tussen vintage servies en de eigentijdse illustraties: oud wordt weer nieuw! Even een gezellig kopje thee drinken, krijgt ineens een andere dimensie, want met de Queens of the Kitchen ben je immers nooit alleen.

Het servies komt precies

Inge zoekt haar servies zorgvuldig uit: “In kringloopwinkels en op vlooienmarkten is heel veel tweedehands servies te koop, maar lang niet alles is geschikt. Servies dat nogal ‘bont’ is bedrukt, kan ik niet zo goed gebruiken. Dan zou het allemaal te druk op je bord worden. Daarom probeer ik zoveel mogelijk spullen te verzamelen die subtiel zijn gedecoreerd, zodat er nog genoeg ruimte is voor de dames. Ja, als in dan een nagenoeg compleet servies kan bemachtigen, dan is dat wel even een kick.”

Snel wisselende collectie

Omdat Inge tweedehands servies gebruikt, is Queens of the Kitchen-servies vrijwel altijd uniek. Soms is er slechts één exemplaar van bijvoorbeeld een schaal en soms zijn er meerdere van dezelfde borden, maar dan staan er weer verschillende afbeeldingen op. Regelmatig komt er een nieuw serie bij. Maar hoe verschillend het vintage servies ook is, door de dames wordt het één grote familie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *