De wereld rond in 80 smaken

Wokpaleis binnen

Soms wil je wel eens in een ongedwongen sfeer eten. Dat je af en toe uit je stoel kunt opstaan om wat eten te halen, dat je kunt proeven van anderen en dat je van dichtbij ziet hoe jouw gerecht wordt bereid. Een beetje actie dus. En het liefst met je vrienden of familie natuurlijk, want het moet wel gezellig zijn. Vlakbij het natuur- en cultuurpark Vijversburg (voorheen ‘Bos van Ypey’) staat het prachtige restaurant Wokpaleis Fryslân E10. Velen zullen het nog kennen als ‘E10’.

Bij Wokpaleis Fryslân kun je genieten van een breed assortiment aan verschillende voor-, hoofd-, na- en bijgerechten uit diverse delen van de wereld. En niet alleen uit de wok. Ook zijn er warme buffetten en kun je je eigen pizza samenstellen.

Ga op een culinaire wereldreis en proef bekende gerechten uit landen als Italië: met vers bereide pizza’s, Frankrijk: met stokbroden en kaasplateaus, China: met originele wokgerechten, Japan: met dagverse sushi en Teppanyaki, Indonesië: met de klassieke nasi en saté. En eenmaal weer terug in eigen land smaakt de haring en de gerookte makreel nóg lekkerder! Ben je van je wereldreis bekomen? Dan is er vast nog wel wat plaats voor een heerlijk dessertbuffet, variërend van vruchten, ijs met verschillende toppings en gebak. Deze kun je heerlijk afmaken met verse slagroom en witte of pure chocolade van de chocoladefontein.

Je eet volgens het  ‘All-In Dining’ principe. En dat klinkt niet alleen een stuk vriendelijker dan ‘all you can eat’, het is ook net iets anders. Bij All-In Dining kun je gedurende 2,5 uur onbeperkt genieten van een ruime keuze aan verschillende gerechten, inclusief frisdrank, verse jus, slush puppy, koffie of thee. Kinderen kunnen kiezen voor Fristi, Chocomel, Taksi, Dubbelfriss en Wicky. Drink je toch liever een biertje of een glas wijn bij het eten? Dat kan. Tegen gereduceerd tarief zelfs! Verder kun je ook onbeperkt proeven van allerlei overheerlijke desserts. Voor kinderen is er ook verscheidenheid aan lekkers te vinden, zoals ijsjes, poffertjes, patat en pizza. Of marshmallows… Die kunnen ze onder de chocoladefontein houden om ze nóg lekkerder te maken! En als ze hun bordjes keurig leeg hebben gegeten, kunnen de kleintjes heerlijk spelen in de speciale kinderspeelhoek.

Misschien een leuke ‘doe’-tip om de eetlust wat op te wekken: Aan de andere kant van de weg (E10) ligt het schitterende Natuur- en Cultuurpark Vijversburg. Dit park is al meer dan 100 jaar oud en wordt momenteel spectaculair uitgebreid! Het park is een ontwerp van de bekende tuinarchitecten Vlaskamp en Roodbaard. In het klassieke deel kun je heerlijk wandelen over de vele slingerpaadjes en langs Villa Vijversburg, de grot, de blauwe koepel, de kluizenaarshut, oranjerie, volière, rotstuin, kruidentuin, het theehuis en de collectie beeldende kunst. En daarna: lekker wokken!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *