Grand Café De Hofdame: hoffelijk genieten!

Ontbijten, lunchen, dineren of borrelen met uitzicht op de Oldehove? Dat kan bij Grand Café De Hofdame in de Grote Kerkstraat! Het restaurant wordt gerund door beste vrienden Jan Willem Schoot en Ralph Pol, die je ook kunt kennen van Dr. Watson, Spinoza en Barrevoets. Tijd voor een goed gesprek met Jan Willem.

Eind 2022 kreeg het duo de kans om het pand, waar vroeger De Brasserie zat, over te kopen. “Toen we tien jaar geleden met Barrevoets begonnen, keken we al uit op dit pand”, vertelt Jan Willem. “Toen dachten we: ‘Als we dat pand kunnen krijgen, zou dat een droom zijn die uitkomt.’. En nu is het dus zover!”

Investeringen

Sinds de overname is er veel in het pand geïnvesteerd, omdat het in minder goede staat verkeerde. “We hadden een bepaald idee over de vormgeving, maar de kosten vielen flink wat hoger uit dan verwacht”, lacht Jan Willem.

“Maar we hebben onder andere zonnepanelen op het dak geplaatst, de ramen zijn vervangen en in de keuken zijn we van het gas af. We hebben het pand klaargestoomd voor de komende jaren en gemoderniseerd, maar toch de charme behouden.”

En over de charme gesproken: die is er nog zeker! Het restaurantgedeelte is modern ingericht, terwijl de gang en de bovenverdieping meer een klassiek jasje hebben gekregen. Bovenin het pand vind je drie vergaderzalen die van alle gemakken zijn voorzien.

Achter in het pand is een prachtige binnentuin. Wanneer je de deur opent, krijg je een heus vakantiegevoel. “We hebben een mooie fontein laten maken. Mensen associëren de binnentuin met een Italiaanse of Franse binnenplaats”, zegt Jan Willem trots.

Aanraders op de menukaart

Terug naar het restaurant. De naam ‘De Hofdame’ heeft een mooie link met de vorige bewoners van het pand: Maria Louise van Hessen- Kassel en Johan Willem Friso. Een hofdame stond aan het hoofd van de huishouding en voorzag de mensen van adel van alle gemakken. Dat is precies wat Jan Willem en Ralph met De Hofdame óók voor hun gasten willen doen.

“We willen mensen ontzorgen en lekker laten genieten. Dat je even in het moment bent en de rest kunt vergeten. Zo kun je ’s ochtends lekker genieten van koffie met gebakjes, croissantjes en koffiebroodjes. ’s Middags kun je lekker lunchen met klassieke gerechten en ’s avonds heb je twee opties.”

Die twee opties? Je kiest voor de royal tour: een vier- of zesgangendiner. Of je maakt een keuze tussen de lekkere en mooie, kleine gerechtjes die op de menukaart staan. “Het zijn kwalitatief écht hoogwaardige gerechten. Wat een échte aanrader is? Oh, dat vind ik moeilijk kiezen! De kreeftenravioli vind ik echt heel erg lekker. En de kibbeling van coquilles en zalm moet je ook zeker niet overslaan.”

Verder staan er op de menukaart ook nog échte klassiekers: de paling in ’t groen, coq au vin en ossobuco, bijvoorbeeld. “En we gaan de menukaart binnenkort nog aanpassen. Er komen meer vegetarische gerechten bij!”

Professioneel team

Op het moment van schrijven is De Hofdame net een maand open. “Vijf mei, onze eerste dag, was heel mooi en tegelijkertijd ontzettend zwaar”, vertelt Jan Willem. “Want bij een nieuw bedrijf komt gewoon ontzettend veel kijken. Onze teamleden kennen elkaar dan ook nog maar net een paar weken, dus je loopt tegen genoeg dingen aan.”

“Maar ik zie een ontzettend mooi en professioneel team staan dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Iedereen neemt feedback ter harte en pakt dat de eerstvolgende dag al op! En dat is uniek in de horeca. En met dit team werken vind ik fantastisch.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *