Interview met de pizzabakkers van Pizzeria Pompeï

Pizzeria Pompeï is al jaren een begrip in Leeuwarden; vrijwel elke Liwwadder heeft wel eens een bezoekje gebracht aan het gezellige restaurant. Bedrijfsleider en chef-kok Jacques Been en kok Ruud Hoogenboom vertellen over hun ‘binnenkomst’ bij het restaurant en de succesformule achter het restaurant.

‘’Als klein jongetje kwam ik al in de zaak; mijn ouders zijn vrienden van de vorige eigenaar van het restaurant. Toen al wist ik dat ik kok wilde worden, de Italiaanse keuken heeft me namelijk altijd getrokken,’’ aldus Been. ‘’Ondanks dat ik geen koksopleiding heb gevolgd heb ik het toch gered. Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold en nooit meer weggegaan.’’

Ook voor collega Ruud geldt dit principe, ook hij is er ondanks geen passende vooropleiding ingerold en heeft het tot noch toe erg naar zijn zin; ‘’Zes jaar geleden ben ik als kok het team komen versterken. Ik kwam binnen als klant en was een kennis van Jacques. Nog geen ei kon ik bakken, maar ik heb de kans gekregen om alles hier te mogen leren. Nu, zes jaar later, krijgen we samen de kans om het restaurant over te nemen.’’

Pompeï is een echt familiebedrijf met een hechte structuur en een ware succesformule. Het restaurant is inmiddels al bijna 40 jaar gevestigd in Leeuwarden en zit nog steeds vele avonden afgeladen vol. Beiden heren denken dat het komt door de ambacht en de liefde voor het vak dat het personeel van het restaurant uitstraalt. ‘’Werken voelt voor ons als thuiskomen. We zijn als collega’s onderling een hechte vriendengroep en dat stralen we uit. Als team zijn we erg sterk en altijd enthousiast en vriendelijk. We voelen elkaar aan; we werken allemaal al zolang met elkaar. Vijf tot tien jaar in dienst zijn is hier heel normaal. Bovendien leveren we kwaliteit en kunnen gasten kiezen uit een mix van zowel originele Italiaanse en Napolitaanse pizza’s als Nederlandse pizza’s. Er staat voor iedereen wel wat op de kaart.’’

Gezamenlijk gaan de heren de zaak over een tijd overnemen; wat gaat dit doen met de huidige formule van de Pizzeria? ‘’Vrijwel niets. Never change a winning team! Het loopt fantastisch zoals het nu gaat, waarom zouden we de werkwijze en het concept willen veranderen? Natuurlijk gaan er een aantal kleine veranderingen plaatsvinden, maar geen veranderingen waar de gast iets van gaat merken,’’ aldus beide heren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *